Datorspel

MSI Creator Z16 – en ny laptop värd att nämnas

Creator Z16 är en elegant, tunn och välstrukturerad enhet och dess utsida är tillverkad av massiv borstad metall i en varm mörkgrå. Den har rundade kanter, vilket gör den mycket bekväm att transportera och har en bra känsla av kvalitet. Den här datorn har inte de tunnaste skärmkanterna i branschen, så den är några millimeter bredare än många andra 15-tums datorer idag, men det betyder att den har extra tangentbord och musutrymme.
 

Skärmen

Bildskärmen är det bästa valet för krävande mediearbete. Den har rätt punktdensitet, 2560×1600 pixlar. Den är ungefär lika stor som Macbook Pro, och den har också samma bildförhållande 16:10 som Macbook Pro och Microsofts Surface -datorer. Det ger några extra tum längst ner för en bättre översikt över program och dokumentation. Färgegenskaperna är också utmärkta. 

MSI lovar 100% dci-p3 färgomfång och ett delta e-värde under 2. Dessa har gjorts utan ytterligare kalibrering, och så vitt vi vet tillhandahåller de detta. I programmet True Color kan du enkelt växla mellan olika skärmprofiler för kontorsarbete, media, spel och srgb -läge, samt fria inställningar i manuellt läge. 

Det faktum att skärmen har en 120 Hz bildhastighet kan främst vara lämplig för dem som också vill spela spel på datorn. Det har inte lika kraftfullt grafikkort som vissa andra liknande modeller, men RTX 3060 är fortfarande ett grymt grafikkort som räcker gott och väl för många spel. 

Ljudet

Högtalarnas sidor är placerade under och ovanför tangentbordet. De ger klart och detaljerat ljud, med bra stereospridning och hög maximal volym, vi kan skjuta det till maximal position utan att förstöra någon bas eller mellanregister. Nahimic tillhandahåller ljudförbättring och ljudjustering. Deras tillämpning ger inte bara ett bra tillfälle att göra detaljerade justeringar själv, utan ger också flera bra verktyg för att förbättra ljudinmatning via mikrofonen.

AI

Nytt för denna laptop är också många systeminställningar som kan kompletteras med artificiell intelligens-driven automation, såsom brusreducering av högtalare och mikrofoner, prestandaoptimering av enskilda applikationer och optimering av batteriladdning.

Komponenter

När det gäller hårdvara är Creator Z16 utrustad med de senaste komponenterna. Den säljs i flera modeller med olika val utav komponenter. Laptopen har den nya 11: e generationens högpresterande Intel Core-processorer, 32 GB minne, 1 TB SSD-hårddiskar med ultrahög hastighet av pcie 4.0-typ, IPS-skärmar med qhd-upplösning och Geforce RTX 3060-grafikkort.

Det finns två processoralternativ, den kraftfullare Core i9 eller Core i7. Du kan också få olika skärmar, med eller utan pekfunktion, och bildhastigheter på 60 eller 120 Hz. Modellen vi testade har en 120 Hz pekskärm och en Core i9 -processor, som är den dyraste i serien, till ett pris av cirka 31 000 SEK. Jämfört med konkurrerande datorer är det fortfarande inte så dyrt.