Tv-spel

Playstation 5 nya VR headset

Det nya Playstation VR -headsetet släpps i slutet av 2022 Enligt information från Bloomberg är Sonys mål att använda Samsungs OLED -panel för sitt kommande Playstation 5 -headset med virtual reality. Detta är inte för att använda billigare LCD -paneler, som vanligtvis används för att sänka priset på VR -headset. 

design

De kommande hörlurarna kommer också att använda endast en tråd för att göra det enklare att använda. Sony kommer också att utveckla en ny VR -kontroll som ger bättre ergonomisk design och använder några av funktionerna i deras nya Playstation 5 -kontroll Dualsense. Enligt Sony kommer VR -headsetet inte att släppas i år, men kommer att släppas någon gång i framtiden. Företaget kommer dock snart att börja leverera den första omgången utvecklingssatser. Sonys första VR -headset, Playstation VR, släpptes 2016 för Playstation 4.

Upplösning

Det sägs att det kommande VR -headsetet har en mycket högre upplösning än sin föregångare, som har en upplösning på upp till 4000 x 2040 pixlar eller 2000 x 2040 per öga. Detta är en justeringsratt för objektivseparation och ny blickspårning. ”Rendering ”blir möjligt.

Lansering

Enligt Bloomberg News kan företagets nästa VR -headset komma att släppas i slutet av 2022, vilket är två år efter lanseringen av Playstation 5. I det här fallet släpps detta tidigare än när det ursprungliga PS VR -headsetet släpptes för Playstation 4 i oktober 2016.