Tv-spel

Playstation 5 eller xbox series x: vilken ska jag välja?

Vilken konsol bör jag välja? Playstation 5 eller Xbos series X. Detta är en fråga som har funnits i åratal mellan de två största konsoltillverkarna. Bägge konsolerna har sina fördelar och nackdelar och är på ett sätt otroligt lika varandra. 

Hårdvara

Båda konsolerna är designade lite annorlunda. Playstation 5 går att argumentera för att den ser lite ut som en portabel AC. Xbox series X ser mer ut som en svart låda utan intryck. Det viktiga är egentligen inte designen, men givetvis är det ändå en punkt att ta med. En stor skillnad dock är att Playstation 5 släpps i två olika varianter med två olika priser, en har en skivläsare medan den andra inte har. Föredrar du skivor och gillar inte att köpa spel digitalt är versionen med skivläsare ett givetvis val för dig. Ingen av de två konsolerna är överdrivet stora vilket gör att dom passar in i vilket rum och på vilken plats som helst. 

Handkontrollen

Så handkontrollen, vilken är bäst mellan de två konsolerna? Bägge konsolerna är stilrena och har god komfort. Men de har lite saker som skiljer dom åt. 

Xbox kontrollen har inte uppdateras så mycket som det kan se ut. Men den har faktiskt fått en del uppgraderingar och är helt klart bättre än den äldre kontrollen. En unik funktion med Playstation kontrollen är att den återkopplar känslor i från spelet. Eftersom knapparna är adaptiva blir t.ex. trycket större när man spänner en pilbåge. Detta är en grym funktion som ökar spelupplevelsen. 

Spelen

Precis som med de gamla versionerna utav konsolerna så finns det fortfarande spel som är exklusiva för en av konsolerna. Här gäller det att lokalisera dina favoritspel och satsa på den rätta konsolen. Är du tillexempel ett stort Forza Horizon fan gäller det att satsa på ett Xbox Series X.

Så vilken ska jag välja?

Eftersom komponenterna inte skiljer sig supermycket, priset är ganska jämlikt och kvalitén är ungefär den samma för bägge konsolerna är detta valet högst personligt. Vi rekommenderar dig att välja konsolen som har spelen du vill spela. Du bör även välja konsolen som dina vänner spelar på, så att ni kan spela tillsammans. Till sist är väl designen det sista valet, alltså vilken av de två konsolerna du tycker ser bäst ut.